Jägarexamen E-jakt


jägareexamen e-jaktAlla lär sig på olika sätt och det viktiga är att hitta den väg som passar den individuella inlärningsstilen för att på så sätt ta till sig den teoretiska kunskapen inför jägarexamsprovet. En väg som är relativt populär är genom E-jakt. I likhet med de som tar körkort ofta tränar på frågorna online kan man även träna på frågorna inför teoriprovet i jägarexamen online. Detta på jägarförbundets hemsida och genom något de kallar för E-jakt.

Klara teoriprovet i jägarexamen med E-jakt

För att få tillgång till E-jakt behöver först en kursavgift betalas (1995kr, 2015). Detta sker online och betalning sker enklast via faktura. Efter att man angett personuppgifter och betalat kursen skickas ett lösenord ut till personens mailadress. Inloggningen är sedan aktiv i sex månader. Däremot är den personlig och skulle förbundet se att inloggningsuppgiften delas till andra kan de stänga av kontot.

Det som ingår är:

Fakta – Bilder, video och text som på ett tydligt och pedagogiskt sätt förklarar allt man behöver veta om jakt. Enligt många betydligt lättare att ta till sig än en bok.

Prov – Med över 500 frågor täcker dessa samtliga delar som teoriprovet i jägarexamen består av.

Träningsmöjligheter – Gör anteckningar direkt i programmet för att lättare komma ihåg vad du bör träna lite extra på. Här finns även tydliga grafer som visar hur långt du tagit dig i stegen mot teoriprovet.

Rabatterbjudande – Alla som tecknar E-jakt får ett erbjudande om att bli medlem i Jaktförbundet för halva priset under det första medlemsskapsåret. Ett medlemskap kostar annars 600kr vilket alltså gör att man får 300kr rabatt.

E-Jakt passar dig som…

Många upplever det som betydlig lättar att träna in teorikunskaperna med pedagogisk text och tydliga bilder och filmer än att sitta och enbart läsa en bok. Av den anledningen kan E-jakt rekommenderas till alla som trivs med att träna på frågorna vid datorn eller plattan.

Nackdelen är att det krävs internetuppkoppling vilket gör att frågorna inte blir tillgängliga där man inte har internet. I jämförelse mot att gå en intensivkurs i jägarexamen eller gå en lärarledd kvällskurs hos exempelvis Studiefrämjandet  så kräver även E-jakt att man har disciplinen att sätta sig vid datorn för att studera.

Kom ihåg att det ena inte utesluter det andra. Men E-jakt är definitivt ett mycket bra steg på vägen för att lära sig teorin. Sen är det bara de praktiska kunskaperna kvar.

Jägarexamen – Ejakt – Kortfattat

Pris: 1995kr

Tid: Onlinekurs som är tillgänglig i sex månader

Vad ingår: Fakta och prov online.

Frågor: Se hemsidan för E-jakt, Kontakta Kundtjänst på 0155-246200 eller maila till ejakt@jagarforbundet.se