Prova Skytte


Prova på pistolskytte

Vill du öva på att skjuta vapen och förbättra din precision avsevärt? Genom den här Provskjuta pistolupplevelsen får du kliva in på en skjutbana och verkligen hitta prickskytten i dig. Upplevelsen är indelat i fyra olika paket:

Mini: Här får du, tillsammans med erfarna handledare, testa att skjuta med tre olika pistoler. Upplevelsen varar i ungefär 20 minuter och du hinner pröva på 3 olika pistoler – bland annat en Glock 17 – 19 mm.

Premium: Den här upplevelsen är dubbelt så lång, och du får lite längre tid med varje vapen då du sammanlagt får pröva på fem olika pistoler. En av pistolerna du får testa är Walter PPK. Låter namnet bekant? Modellen är den som James Bond använt sig av i alla år.

Max: Genom Max-paketet får du testa 8 olika pistoler, bland annat den klassiska .44 Magnum och den pistol som polisen använder i tjänst – Sig Sauer 9 mm. Upplevelsen är timme lång och innehåller även ett tävlingsmoment. Dessutom får du tömma ett helt Glock-magasin!

VIP: Här får du en personlig handledare under två timmar. Skjutprogrammet är flexibelt och du får använda dig av samtliga tillgängliga pistoler.

Upplevelsen kan göras året runt i Stockholm och i Malmö. Priset ligger mellan 495 kronor och 2495 kronor beroende på paket. Åldersgräns: 18 år.

Läs mer / Beställ här

Lerduveskytte med laser i Stockholm

Jägarexamen med laserAtt skjuta lerduva är barnsligt roligt. Genom det här arrangemanget kan du och dina vänner få skjuta lerduva på valfri plats runt Stockholm (så längde det finns en öppen yta). Erfarna instruktörer tar med sig allt som behövs, bland annat just bössorna som är utrustade med lasersikte.

Priset, som ligger på 7695 kronor, är för 10 personer och inkluderar moms. Vill ni vara ännu fler kostar det en femhundring extra för varje person. Lerduveskyttet kan genomföras året om och hela upplevelsen varar i ungefär 1,5 till 2 timmar.

Passar utmärkt med vännerna eller jobbet. Eller varför inte som en rolig aktivitet på svensexan?

Läs mer / Beställ här

Jägarexamen grundkurs

Vill du lära dig allt du behöver veta för att kunna ta jägarexamen? Nu har du chansen att göra det på bara några dagar. Den här kursen är intensiv och går bland annat igenom säkerhet, eftersök, fauna, djur och natur, ekologi och vapenhantering.

Vad gäller det praktiska får du givetvis också en grundlig skjutträning – både med hagel och med kula.

Bokar du i Stockholm (7 699 kr), varar kursen i 2 dagar och boende ingår. Bokar du i Höör (6 900 kr) är kursen 3 dagar, men boende ingår inte. Oavsett var du bokar ingår dock frukost, lunch, middag och mellanmål. Perfekt present till den som aldrig riktigt får tummen ur för att ta sin examen.

Läs mer / Beställ här

Bågskytte

skjuta pilbåge i stockholmTas tillbaka till tiden innan hagelbössor, .44 Magnum och älgstudsare ens var påtänkt. Här får du använda dig riktigt gammeldags teknik. Spänn bågen, håll pilen på plats, sikta – och skjut.

Erfarna instruktörer kommer att tillhandahålla utrustningen och bland annat låta er öva prickskytte på en tavla. Du och resten av gruppen kommer att få skjuta med en enklare tävlingsbåge som är särskilt anpassad för nybörjare. Du kommer att få lära dig om skjuttekniken, hur man håller fokus och hur man skjuter pilbåge på ett säkert sätt.

Skjut pilåge i Stockholm eller på någon av de andra nästan 40 orterna i landet – klicka på länken för att se vad som är närmast dig. Priset, per person, är 695 kronor.

Läs mer / Beställ här

Jakt- och skjutsimulator

JaktsimulatorEn upplevelse som är perfekt att ge bort till den som ännu inte har tagit sin jägarexamen. På Ballbreaker i Stockholm står en jakt- och skjutsimulator som är utmärkt för nybörjare att öva på. Är du redan en duktig skytt och vill träna är det inte heller några problem. Simulatorn passar nämligen inte bara nybörjare, utan även sportskyttar på högsta nivå.

I simulatorn kan du välja om du vill skjuta med kula eller hagel. Oavsett ammunition har du möjligheten att följa hela skjutförloppet, vilket är riktigt bra för den som vill bli en bättre skytt.

Priset ligger på 395 kronor per person. Ni kan vara upp till fem personer och upplevelsen kan göras året om, oberoende av väder.

Läs mer / Beställ här

Styckningskurs

styckningskursOm du tycker om att jaga är chansen även stor att du är intresserad av kött. Under den här upplevelsen får du lära dig mer om hur djuren styckas ordentligt. Här får du kunskap om vilken köttbit som passar till vilken maträtt, spännande köttdetaljer och om hur man kan ta tillvara på så mycket som möjligt av djuret.

Kursen, som pågår i ungefär 3 timmar, går bland annat igenom följande:

  • Verktyg
  • Hygien
  • Hängmörning
  • Lamm-, gris- och nötstyckning.
  • Och mycket mer…

Kursen utförs av en styckmästare med 35 års erfarenhet och är möjlig att ta året runt. Priset – 1 095 kronor – avser en person.

Läs mer / Beställ här

Lär dig göra korv

Göra korvDet är skillnad på korv och korv. Korven du gör själv, med närproducerat kött och råvaror, smakar långt ifrån den färdigpaketerade korv du köper i matbutiken runt hörnet. Här har du chansen att lära dig göra just sådan korv.

Tillvägagångssättet som du kommer att få lär dig mer om är det brittiska. Du får mala kött av lamm, gris eller nöt, stoppa korvskinnet och tvinna fram själva korvarna. Låt kreativiteten flöda och experimentera ihop din egen, unika korv. Det finns även möjlighet att använda sig av beprövade recept för en korv som garanterat smakar bra.

Korvkursen utförs i Stockholm och varar i ungefär 3 timmar. Kursen kostar 1 095 kronor per person.

Läs mer / Beställ här