Jaktkunskap


Se samtliga program i Serien Jaktkunskap nedan.

En serie som är finansierad av delar av den svenska jaktbranschen och som har som mål att ge kunskap till nyblivna jägare. Samtliga program kommer att läggas upp efter hand.

Om Jaktkunskap

Jaktkunskap är entimmesprogram där man kommer att bjuda på klassiska jaktreportage, kunskap inom jakt samt intervjuer. Fördelen med programmen är att de kommer vara helt fria att se på då kanalen som de distribueras via är Youtube. Vi har däremot gjort det enkelt och samlar alla programmen här på samma sida.

Programledare och ”Guide” är Marcus Nolfelt. En fördel med honom är att är just nybliven jägare och därmed inte har den djupa kunskapen inom ämnet. Med andra ord ställs frågorna som andra nyblivna jägare skulle ställt. För detta är främst en serie som vänder sig mot nyblivna jägare – även om de mer erfarna självklart kan få ut en hel del av programmen.

Programmen kommer ha följande inriktning:
Vildsvin

  • Rådjur
  • Älg
  • Dovvilt
  • Kronvilt & Mufflon
  • Räv och Hare

 

 

Jaktkunskap Del 1. Om Vildsvin & Vildsvinsjakt

Vildsvinjakt är något som vuxit sig rejält stort bara under de senaste tjugo åren. I detta entimmesprogram får man möta Elias Turesson (jaktvårdskonsult) som berättar om jakten och vilka myter som finns kring jakt på vildsvin. Möt även Hasse som bjuder på åteljakt och drevjakt på vildsvin. Utöver jakt bjuds det även på ett inslag om kikarsikten.

Jaktkunskap Del 2 – Om Rådjur och Rådjursjakt

Rådjuren ligger många jägare (och allmänheten i Sverige) varmt om hjärtat. I denna film får man komma de extra nära. Här intervjuas bland annat Jessica Larsson som är jaktvårdskonsulent. Följ även med på bockjakt och drevjakt.

Jaktkunskap Del 3 – Om Älg och Älgjakt

Älgen – Skogens konung och Sveriges mäktigaste djur. Ett djur som får landets jägare att se fram emot och planera sin semester utifrån hur jaktsäsongen ligger. I detta avsnitt får vi möta Per Zachariasson som berättar om älgjakt från flera perspektiv. Självklart visas fler härliga filmer från älgpasset. Se och njut – och längta till nästa älgjakt.