Jaktböcker


Vill du läsa teorikunskap för att jägarexamen eller fördjupa dig inom älgjakt? Oavsett intresse finns det jaktböcker för alla smaker. En mängd DVD-filmer finns också att se och njuta av. För att se utbudet av filmer – Klicka här.


din väg till jägarexamen

Din väg till jägarexamen  – Dan Törnström

Om drömmen om jägarexamen finns är denna bok från Jägarnas Riksförbund boken som hjälper läsaren att förstå den teoretiska delen av jägarexamen.

I boken ”Din väg till Jägarexamen” hittas allt från ekologi och lagar till jaktetik. Den mest kompletta av jägarböcker alltså. Varje kapitel innehåller sedan frågor och svar. På så sätt kan läsaren alltid kontrollera sina egna kunskaper. I boken återfinns också en ljudbok i MP3-format. Syftet med boken är att ge en bild av jaktens grundläggande fördelar samtidigt som hänsyn tas till den moderna jägaren. Jakten är i många avseenden lika essentiell nu som då. All lycka till på vägen mot jägarexamen!

Läs mer / Köp Boken här

 


 

Jakt med älghund

Jakt med älghund: från valp till älghund

Att fostra och träna upp en hund till en bra älghund är förenat med ett stort slit och arbete. På så sätt är det av största vikt att både tänka och göra rätt från början samt att inte stressa fram resultaten. Denna bok ger läsaren mängder av tips och råd när det kommer till köp av valpar och uppfostran och träning av dem.

Boken innehåller därutöver en kortare översikt över älgjakt sett ur ett historiskt perspektiv i jämförelse med jakt på björn och vildsvin. Jakt med älghund är skriven och utarbetad av jaktprovsdomaren Rolf Westerberg.

Boken bjuder bland annat på: Valpköp, Uppfostran och dressyr, Injagning, Spårträning, Sjukdomar, Jaktprov, Rasbeskrivningar, Utställningar

Läs mer / Köp Boken här

Fler filmer och böcker här

 


 

jaktens historia bok

Jaktens historia i Sverige: vilt, människa, samhälle, kultur

 

Jaktens historia i Sverige är en bok som beskriver jaktens, viltsamhällets och växtmiljöernas utveckling på ett djupgående sätt under en lång tid tillbaka. Boken skildrar alltifrån jägaren och viltet till hur jakt med hund har blivit mer vanligt än ovanligt, hur jaktredskapen förändrats och hur man arbetar med att ta tillvara på viltet.

I boken berättas också om jaktens kulturhistoria och om viltförvaltningens långa resa, som stäcker sig mer än 1000 år tillbaka. Mycket av det som skrivs är baserat på modern forskning kring natur, kultur och samhälle och har skrivits av Kjell Danell, Roger Bergström, Leif Mattsson och Sverker Sörlin, som alla är professorer inom natur och vilt på ett eller annat sätt.

Läs mer / Köp Boken här

bok om allt inom jaktvapen

Allt om jaktvapen

En lättläst bok för den som är intresserad eller vill lära sig mer om olika typer av jaktvapen. Boken innehåller fakta om kul-, och hagelvapen men också om tillbehör så som kikarsikten, ljuddämpare, rekyldämpare och ammunition. Man kan också läsa vilka vapen som passar till olika former av jakt och hur man bör tänka när man väljer sina tillbehör.

Boken Allt om jaktvapen är skriven av jägaren Eirik H. Moen som själv jobbar som vapenförsäljare och som idag har lång erfarenhet av vapenbranschen.

Läs mer / Läs mer eller beställ

,


thomas ekberg bok

Thomas Ekberg: en yrkesjägare

Från en jägare till en annan – yrkesjägaren Thomas Ekberg delar med sig av sin egen historia, sina kunskaper och även om en del jakthemligheter. Han berättar också om hur jakten har förändrats från den tid, för inte så längre sedan, då han själv lärde sig jaga med endast bössa och patroner, karta och kompass som utrustning. Om hur tekniken har förändrats även inom jakten, samt flera andra spännande och personliga skildringar kring hur det är att vara yrkesjägare.

 

Läs mer / Köp Boken här

 

 

I jakt på bra jaktböcker

När man talar om jaktböcker, menar man böcker som kan vara av intresse för jägaren. Man hade kunnat önska att dessa böcker skulle vara samlade under en och samma kategori i bokhandeln och biblioteken, men så är inte alltid fallet. Bra jaktböcker kan hittas på en rad olika platser, här förklaras varför och i vilka kategorier du som jägare bör leta.

Jakt som intresse eller som rent underhållsarbete för en friskare natur och för att hålla ner antalet viltolyckor angränsar i sin tur till en rad olika ämneskategorier, så som naturvård, ekologi, juridik, hundar, vapen och många fler. Ett enkelt råd är att be om hjälp av bokhandlaren eller bibliotekarien. Vill man ändå själv botanisera runt bland hyllorna följer här några kategorier att leta bland.

Jakt- och hundböcker

Finns en specifik hylla för jaktböcker ska man givetvis börja med att inspektera denna. Den är inte alltid så enkel att finna, i ett bibliotek ligger den många gånger som en underkategori till Ekonomi och Näringsväsen, vilket inte alltid känns helt logiskt. Böcker som återfinns här handlar exempelvis om ripjakt, älgjakt, vildsvinsjakt, jaktvapen, jakt i Norden och mycket mer. Här finns vanligtvis ett brett utbud av jaktskildringar, jaktmetoder och jaktredskap i och utanför Sveriges gränser.

Under ekonomi och näringsväsen finns också husdjur, och under denna kategori återfinns hundar. Här kan jägaren bilda god uppfattning om jakthundar och dess uppfostran, träning och krav.

Naturböcker

För att skapa bästa förutsättningarna för jakten krävs goda förkunskaper i ekologi, naturvetenskap, miljövård med mera. Dessa böcker står inte nödvändigtvis tillsammans med andra jaktböcker, utan kan stå tillsammans med övriga natur-böcker.

Biografier

Om en biografi enbart handlar om en människas jaktintresse så kan boken mycket väl hamna i närhet till andra jaktböcker. Men många gånger ingår jakten enbart som ett starkt intresse hon den person vars liv skildras. Det kan då vara av största intresse för såväl jägaren, som för andra människor som gärna läser biografier. Har man inte fått boken rekommenderad genom bekanta, eller via media, kan det vara svårt att hitta en sådan här bok utan bra sökord på nätet, eller genom hjälp av personal i bokhandel eller bibliotek.

Resehandböcker inom jakt

När man säger resehandböcker tänker man ofta på de små guiderna som betygsätter restauranger och museum på charterresmål och i populära storstäder. Men bland dessa böcker står också böcker som kan vara aktuella för jaktturism. Den som följer med på en jaktresa till exempelvis norra Sverige kan bland dessa böcker hitta goda förslag till viktiga naturleder, flora och fauna. Dessutom skadar det aldrig att bli rekommenderad en god restaurang när jaktpasset är avslutat.

Böcker inom jaktvapen och vapenvård

”Allt om jaktvapen” är en av de mer populära böckerna inom detta ämne. Men inom denna kategori finns även böcker om gamla svenska jaktvapen. Här bör även böcker nämnas som handlar om att bygga ihop sin egen kniv, knivvård med så kallat skärpstål samt historiska vapen.

Här hittar du större utbud av jaktböcker:

Adlibris

År 1997 grundades Adlibris som fram till idag utvecklats till Nordens ledande bokhandel online. Adlibris marknadsför sig med sitt breda utbud på 10 miljoner boktitlar och med snabba och smidiga leveranser. För de som söker en jaktbok – finns ett stort utbud att välja mellan. Att priserna ofta utmanar konkurrenterna är ytterligare en fördel som lockar många kunder till att välja Adlibris, framför andra bokhandlare online. Sedan 2005 ägs Adlibris av Bonnierkoncernen.

Bokus

Bokus grundades år 1997 av Kajsa Leander och Ernst Malmsten. Sedan mars 2014 ägs dock Bokus AB av Akademibokhandeln. Bokus har stora visioner om att alla ska ha rätt att uppleva läsglädje, och genom att erbjuda böcker bidrar man också till ett demokratiskt samhälle. Bokus önskar vara ett nav i kulturlivet där litteratur från hela världen tillgängliggörs för alla.

Bokhavet

Webbplatsen Bokhavet grundades 2015 och har redan blivit en välbesökt tjänst för den prismedvetna konsumenten. Genom att skriva in den bok som efterfrågas får man svar på var den finns, och vad den kostar. Genom aktuell teknik samlar Bokhavet in priser från fler än 50 butiker. Därmed kan man hitta jaktböcker hos antikvariat och bokhandlare som tar in utbud som inte hittas hos de stora aktörerna.

PN Jakt

PN Jakt är en leverantör av välkända varumärken inom jaktbranschen. I ett välsorterat sortiment hittas också inte sällan godbitar från bokhandeln, exempelvis jaktböcker, friluftskartor, filmer och cd-skivor. Genom att marknadsföra sig genom hög personlig service, snabba och smidiga leveranser och konkurrenskraftiga priser så lockar man kunder inte bara i Sverige, men även främst i våra grannländer Finland och Danmark.