Trollning, Pimpelfiske eller mete? – Intervju med Sjö & Havsguiderna


 logaFörst säger vi ”tack för initiativet” till Sjö & Havsguiderna som kontaktade oss för en intervju. Sånt berikar sidan även om fiske ligger i utkanten av jaktområdet.

Lite kort – vad gör ert företag?

Sjö & Havsguiderna erbjuder fiskeguidning för både erfarna fiskare och nybörjare som vill komma ut på sjön och njuta av båtlivet. Vi försöker göra upplevelsen så trevlig som möjlig för våra kunder genom att ordna med mat, hämtning och annat som underlättar.

Just att sälja upplevelser har under flera år gått på högvarv och var för några år sedan även ”årets julklapp”. Har ni märkt av ökad efterfrågan på dessa tjänster under åren?

Att anlita en fiskegulde kanske inte har varit så vanligt för många år sedan men det blir allt vanligare att företag bokar olika event och då även olika events som involverar sjöliv och båtutflykter.
Det är ett avslappnat sätt att umgås med vännerna och kollegorna och jag tror att det är det som lockar mest förutom den vackra naturupplevelsen
Om man istället väljer att bege sig ut på egen hand med egen båt. Vad har du för smultronställen i Mälaren som du kan tipsa om?
De flesta goda fiskar finns att fiska i närheten. Bland annat gädda, abborre och gös. På de kallare årstiderna när vattnet understiger 10 grader så fiskar vi även havsöring. På vintern erbjuder vi ismete och pimpelturer och för de som inte vill fiska så finns det goda möjligheter att se havsörn och säl.

I Mälaren så är det väldigt vackert att åka förbi de olika slotten som förgyller vår sjö. Om ni inte har sett dem alla så kan det vara något att bocka av framöver.

Vill du också vara med på intervju på jägarexamen24? Kanske berätta om din jaktupplevelse eller hur storfisken fångades med händerna? Välkommen att höra av dig.

fiske