Vännen har klarat provet – Vad ger du i present?


Har din vän, partner eller ditt barn klarat av att ta jägarexamen? Vi ger förslag på vad som kan ges bort i present:

Oavsett om man går intensivkurs på en helg eller en kvällkurs under ett halvår så är krävs det en hel del tid och energi för att klara av alla delproven. Det är skön känsla när allt är klart och självklart bör det uppmärksammas med en passande present.

Billigt – Minnespokal

Pokaler, troféer och medaljer används både som priser och bevis på att man klarat av en svår uppgift. Köp med gravyr på plattan vilket gör den betydligt mer personlig. Det finns allt från små medaljer till statyetter och blanketter. Oavsett så fyller de samma funktion.

Ett tips är att välja tematiskt dvs en trofé med tydligt jakttema. Skyttetroféer kostar kring 50 -100 kr förutsatt att de är av de mindre storlekarna.

 

Medel – Medlemskap i Svenska Jägarförbundet

Väldigt många som tar jägarexamen går med i Svenska Jägarförbundet. Som ordinarie medlem får man:

  • Tidningen Svensk Jakt 11 gånger varje kalenderår
  • En Ansvars- och olycksfallsförsäkring som gäller under jakt
  • Rovdjurs- och eftersöksförsäkring (för de som jagar med hund)
  • Rabatter och erbjudanden. Bland annat ges rabatt hos Agria, Iams, Tracker och Core

I början av 2020 var ca 150 000 personer medlemmar i Svenska jägarförbundet och över Sverige finns flera lokala avdelningar som anordnar aktiviteter.
Ordinarie medlemskap kostar 600 kr. (Väljs medlemskap utan tidning halveras kostnaden)

Dyrt – Hundkamera med väst

Garmin HundkameraOm ni är ett par som går ihop till presenten kan en hundkamera vara otroligt uppskattat. Detta förutsatta att mottagaren förväntas jaga med hund. Kameran sitter på sidan av hunden genom att vara monterad på en speciell hundväst. Det som filmas sparas på ett SD-kort som sedan kan ”tankas ur” efter dagens jakt. Se jakten ur hundens perspektiv…
Redigera snabbt och enkelt varpå filmen kan lägga upp på Youtube och delas med vänner. En hundkamera kostar ca 5500 kr.

För de som verkligen vill fira finns det flera arrangörer av jaktresor att välja på. Från Sverige går jaktresor till allt från Nya Zeeland till Namibia. Delvis går det även att välja vilka djur som ska jagas under resorna. Dessa resor hamnar däremot i en helt annan prisklass än förslagen ovan. Dessutom kan det vara bra med erfarenhet av jakt innan dessa resor bokas.